LAGERS: Verdegro

Verdegro

Verdegro B.V. is een Nederlands bedrijf dat is gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en construeren van verkeersveilige producten voor een optimale verkeersdoorstroming. Een van hun producten is een mobiel verkeerssysteem, de Auto-drip.

Het concept van deze Auto-Drip is dat de LED-display met verkeersinformatie duidelijk zichtbaar boven de auto uitgeschoven kan worden en dat de constructie in verschillende richtingen is te roteren. Al rijdende is het systeem te activeren, waarbij een maximale snelheid van 120 km per uur aangehouden kan worden. Zodra de LED-display is geactiveerd boven de wagen, is de verkeersinformatie zichtbaar tot op een afstand van 300 meter.

De uitvoering wordt gerealiseerd door middel van een hydraulisch systeem en een iglidur® PRT lager. Door middel van een hydraulisch systeem is de display boven de auto te verplaatsen. Dankzij een iglidur® PRT lager is de constructie te roteren en goed bestand tegen verschillende soorten belastingenwaarden, bijvoorbeeld m.b.t. de mogelijkheid de constructie al rijdende te activeren.

Gezien deze specifieke wensen van Verdegro past het iglidur® PRT lager uitermate goed in hun toepassing. ELCEE heeft rekening gehouden met verschillende soorten belastingen en berekeningen gemaakt. Vervolgens hebben wij rekening gehouden met de specifieke wens naar onderhoudsvrije en duurzame lagers en deze verwerkt, in een eenvoudig te installeren totaalproduct. Vanwege het gebruik van een kunststoffen glijfolie is de iglidur® PRT als onderhoudsvrij te beschouwen. De materiaalkeuze, gehard geanodiseerd aluminium, maakt de iglidur® PRT duurzaam. Beide elementen zijn verwerkt in een eindproduct, zodat het eenvoudig is te monteren.

ELCEE levert functionele en duurzame productoplossingen die direct uit voorraad leverbaar zijn. Doordat wij de belangen van de klant centraal stellen en meedenken in functionele en duurzame oplossingen is ELCEE Lagertechniek uitgegroeid tot een betrouwbare leverancier.

CONTACT

Op deze pagina vindt u slechts een greep uit ons assortiment. Wilt u meer informatie of wilt u een specifiek vraagstuk aan ons voorleggen, neem dan contact op met onze engineers voor de mogelijkheden.
T 078-6544777
info@elcee.nl

ELCEE B.V. is een onderdeel van de ELCEE Group – www.elceegroup.com