HIJS: De globalisering van de DNV 2.7-1

De globalisering van de DNV 2.7-1

Harde wind, hoge golven en lage temperaturen zijn factoren die bijdragen aan de ruwe werkomstandigheden van een booreiland in de Noordzee. Ten alle tijden, moet veiligheid de hoogste prioriteit zijn. De huidige, wereldwijde veiligheidsnormen voor offshore containers en de hijssystemen die hierop zijn aangesloten, hebben bijna een punt bereikt dat ze identiek zijn, met zeer vergelijkbare eisen.

De eisen zijn gebaseerd op (IMO) de “International Maritime Organization’s”, de richtlijnen voor de behandeling van de offshore containers in de open zee (MSC/Circ.860), waar DNV 2.7-1 wordt genoemd als de eerste vrijgegeven toepasselijke norm. DNV 2.7-1 werd oorspronkelijk ontwikkeld voor de voorwaarden van de Noordzee en de Noorse offshore-omgeving.

Een internationale norm

De DNV standaard voor certificering ‘2.7-1 Offshore Containers’ werd opgesteld in 1989. Voorafgaand dat er geen regelgeving, internationale codes, nationale eisen of regels waren die offshore containers behandeld hadden. De standaard omvat ook apparatuur die permanent is aangesloten op de containers, hef-sets zoals kettingen en haken zijn hier een voorbeeld van.

Onder de voorwaarden waaronder de offshore containers vaak worden vervoerd en behandeld, is de “normale” snelheid van slijtage hoger dan in de meeste andere omgevingen. Containers ontworpen en gecertificeerd volgens deze standaard, zijn gemaakt om de krachten die in de offshore-activiteiten vrijkomen te weerstaan, en volledige mislukking zal hierbij niet voorkomen, zelfs niet onder meer extreme belastingen.

DNV – een onafhankelijke stichting

DNV (Det Norske Veritas) is een onafhankelijke stichting met als doel mensen, goederen en het milieu veilig te stellen. Hun geschiedenis gaat terug tot 1864, toen de stichting werd opgericht in Noorwegen, bij het inspecteren en evalueren van de technische staat van Noorse koopvaardijschepen.

CONTACT

Op deze pagina vindt u slechts een greep uit ons assortiment. Wilt u meer informatie of wilt u een specifiek vraagstuk aan ons voorleggen, neem dan contact op met onze engineers voor de mogelijkheden.
T 078-6544777
info@elcee.nl

ELCEE B.V. is een onderdeel van de ELCEE Group – www.elceegroup.com