GIETWERK: Eierbreekmachine

Eierbreekmachine

Machinefabrikant Coenraadts heeft een eierbreekmachine ontwikkeld, die maximaal 140.000 eieren per uur kan breken. Omgerekend komt dat neer op 39 eieren per seconde. De eierbreekmachine maakt onderdeel uit van een lijn, de Ovomaster breeklijn. In het proces komt het aan op snelheid en voorzichtigheid.

Om het ei op te pakken uit een tray moet de vacuümcup snel naar het ei bewegen, dan langzaam en voorzichtig het ei oppakken, het ei snel verplaatsen en tenslotte het ei weer langzaam neerzetten op de lopende band die naar de eierbreekmachine gaat. Inmiddels zijn er vijf van deze machines gebouwd. Elcee Holland B.V. heeft diverse lagers, bevestigingsmaterialen en gegoten onderdelen voor de machines geleverd.

Voor het ‘eierbreekonderdeel’ van de machine is een gietstuk op maat ontwikkeld. Dit gietstuk bestaat uit 2 delen. Het bovenste deel vangt het gebroken ei op en is zo ontworpen dat het eigeel hierin blijft liggen. Via sleuven aan de zijkant van dit gietstuk sijpelt het eiwit naar een gegoten opvangbakje eronder, zodat het eigeel en eiwit perfect gescheiden wordt.

Eierbreekmachine

Eierbreekmachine

CONTACT

Op deze pagina vindt u slechts een greep uit ons assortiment. Wilt u meer informatie of wilt u een specifiek vraagstuk aan ons voorleggen, neem dan contact op met onze engineers voor de mogelijkheden.
T 078-6544777
info@elcee.nl

ELCEE B.V. is een onderdeel van de ELCEE Group – www.elceegroup.com