GEVEL: Spanje: Nieuwe terminal Malaga Airport

Spanje: Nieuwe terminal Malaga Airport

 

Airport Malaga

Airport Malaga

De luchthaven van Malaga is mogelijk een van de meest bekende luchthavens in Europa. Het is de belangrijkste internationale luchthaven gelegen in de Costa Del Sol (Spanje): een populaire bestemming van de zomertoerist. De luchthaven bevindt zich 8 km ten zuidwesten van Malaga en 5 km ten noorden van Torremolinos en is hierdoor ideaal gelegen.

Het nieuwe ontwerp voor de luchthaven is gebaseerd op de afmetingen en de vorm van de bestaande terminals. Zij hebben een holistische luchthavenarchitectuur proberen te creëren, die voldoet aan de eis ten opzichte van de identiteit. Eén van de basisconcepten in het ontwerp was het gebruiken van natuurlijk daglicht tot in de kelderverdieping. Een ander basisconcept was het gebruik van elementen, waardoor het gebouw in de natuurlijke omgeving past.

Dankzij de ruime ervaring en de technische kennis, heeft ELCEE een significante rol in dit project gespeeld als toeleveringsleverancier van de gevelcomponenten. Hierbij zijn meer dan 4.000 sets gietstukken van glasklemmen, kabelklemmen en afstandhouders gebruikt. Deze delen worden gegoten door middel van de verloren was methode. Gezien het feit dat er strikte eisen zijn, met betrekking tot de mechanische waarden van het materiaal, zijn duplex 1.4460 en 1.4462 de belangrijkste materialen om de gehele constructie te ondersteunen. Verder was ELCEE ook verantwoordelijk voor de uiteindelijke uitvoering. De delen werden gelast en de oppervlakte van de delen zijn keramisch parel gestraald.

ELCEE werkt actief samen met klanten om te komen tot een geoptimaliseerde oplossing. Dit houdt een combinatie van een concurrerende prijs, de beste productietechniek en strikte kwaliteitszorg in.

CONTACT

Op deze pagina vindt u slechts een greep uit ons assortiment. Wilt u meer informatie of wilt u een specifiek vraagstuk aan ons voorleggen, neem dan contact op met onze engineers voor de mogelijkheden.
T 078-6544777
info@elcee.nl

ELCEE B.V. is een onderdeel van de ELCEE Group – www.elceegroup.com