GEVEL: Frankrijk: Kruispunten van Lentille cour de Rome

Frankrijk: Kruispunten van Lentille cour de Rome

 

Lentille Cour de Rome

Lentille Cour de Rome

In opdracht van, en in nauwe samenwerking met, VMT Transparence uit Frankrijk hebben we voor een metroingang in het centrum van Parijs gietstukken ontwikkeld en geleverd. Het ontwerp van het beroemde architectenbureau Arte Charpentier is gebaseerd op een “druppel water” liggende op een glasplaat.

Door dit ontwerp ontstaat een zeer specifieke bol, welke slechts over een lijn te delen is.
De gehele koepel is opgebouwd uit glas, RVS geëxtrudeerde liggers en gegoten RVS kruispunten. Elcee kwam, door alle verschillende hoeken in de kruispunten, sterk naar voren. Men ontwikkelde een speciaal verstelbare matrijs, waardoor alle ruim 70 verschillende gietstukken met een matrijs te gieten zijn en zodoende aanzienlijke gereedschapskosten heeft kunnen besparen.

De uiteindelijke afwerking van de kruispunten is van zeer hoog niveau te noemen. De delen zijn eerst handmatig geslepen en vervolgens gemicropeened, zodat er een oppervlaktestructuur bereikt werd, welke perfect uitkwam met de wensen van de architect.

CONTACT

Op deze pagina vindt u slechts een greep uit ons assortiment. Wilt u meer informatie of wilt u een specifiek vraagstuk aan ons voorleggen, neem dan contact op met onze engineers voor de mogelijkheden.
T 078-6544777
info@elcee.nl

ELCEE B.V. is een onderdeel van de ELCEE Group – www.elceegroup.com