NIEUWS: DE ELCEE GROUP NEEMT LKL STAAL OVER

NIEUWS: ELCEE GROUP NEEMT LKL STAAL OVER

Dordrecht, 15 december 2015

Elcee Group, met als belangrijkste werkmaatschappij Elcee Holland B.V., gevestigd in Dordrecht, neemt per 11 december 2015 LKL Staal B.V. uit Uden over.

Elcee Holland B.V., opgericht in 1923, heeft met haar 150 medewerkers een zeer solide en uiterst stabiele groei doorgemaakt. In 2006 heeft Elcee Holland haar dochteronderneming Elcee China opgericht, om de kwaliteit van haar producten afkomstig uit Azië, nog beter te monitoren. Elcee Holland B.V. is een belangrijke speler in de industriële markt en bestaat uit 6 specialistische business units: Gietwerk & Smeedwerk, Lagertechniek, Hijstechniek, RVS Bevestigingsmaterialen, RVS Sanitair en Gevelcomponenten. Inmiddels zijn in 2015 ook zusterondernemingen in België en Duitsland opgestart.

Om de dienstverlening nog meer te verbeteren op het gebied van Gietwerk en Smeedwerk, is de strategische beslissing gemaakt om LKL Staal B.V. uit Uden & LKL Wuxi , China (totaal 75 medewerkers) over te nemen. De Elcee activiteiten binnen de business unit ‘Gietwerk en Smeedwerk’ zijn vergelijkbaar met de activiteiten, die LKL Staal sinds 1996 heeft (door)ontwikkeld. Het samenvoegen van deze twee eenheden, zorgt voor nog meer stabiliteit, slagkracht, maar vooral ook verdere internationale doorgroeimogelijkheden. De overname past daarom ook prima binnen de strategie van Elcee welke op expansie gericht is, zowel autonoom als via overnames.

LKL Staal heeft net als Elcee een uitstekende reputatie opgebouwd, door hun knowhow, hoge kwaliteit van de producten en een excellente leverbetrouwbaarheid. Elcee en LKL Staal hebben besloten hun krachten op dit gebied te bundelen. Met de overname van LKL heeft Elcee nu ook de beschikking over een eigen productie eenheid in Azië met machinale- en lasbewerkingen, alsmede mogelijkheden voor assemblage, testen en verpakken.

Voor onze klanten verandert er niets. LKL Staal en Elcee Holland zullen zelfstandig naast elkaar in de markt blijven opereren. Het LKL managementteam en Riny van den Heuvel (directeur LKL Staal) blijven nauw betrokken bij de organisatie. In de nabije toekomst wordt bekeken hoe we de twee bedrijfsonderdelen optimaal kunnen integreren, met als doel onze klanten in de toekomst nog beter, sneller en efficiënter te kunnen bedienen.

Wij zien de integratie van beide bedrijven dan ook met veel vertrouwen en enthousiasme tegemoet. Mocht u nog vragen hebben of behoefte aan verdere uitleg, zijn wij graag bereid om een afspraak te maken.

Drs. Tjeu van Roij                                           Elcee Holland B.V.
CEO Elcee Group                                           Kamerlingh Onnesweg 28
tvr@elcee.nl – 06-53498834                             3316 GL Dordrecht
www.elceegroup.com

Riny van den Heuvel                                       LKL Staal BV
Directeur LKL Staal BV                                    Koperslagerstraat 6
r.vdheuvel@lklstaal.nl                                      5404 BS Uden
www.lklstaal.nl