Zandgieten

 Zandgieten

zand gieten zand gieten zand gietstuk

Omschrijving

Zandgieten is een van de meest gebruikte technieken, die zowel handmatig als automatisch toegepast wordt (bijvoorbeeld een semi-automatische gietvorm en een automatische gietvorm), afhankelijk van de benodigde aantallen. Het wordt meestal gebruikt voor grijs, of nodulair gietijzer, maar ook voor aluminium, staal en roestvast staal soorten.

De matrijzen worden meestal gemaakt uit aluminium of composiet materialen, dit garandeert een lange levensduur. Gereedschappen kunnen echter ook uit hout worden gemaakt, om de kostprijs te reduceren. Dit wordt vaak gekozen bij kleine en/of eenmalige series. Het nadeel hiervan is dat de oppervlakteruwheid hoger is dan bij een aluminium of composiet matrijs.

Het productieproces is vrij eenvoudig, alhoewel kernen gebruikt kunnen worden om meer complexe vormen te realiseren. Er moet rekening worden gehouden met de lossingshoeken en de wijze waarop gereedschapsdelingen zijn opgebouwd. Deze techniek is voor zowel kleine als grote series geschikt, variërend van ca. 200 gram tot meerdere tonnen.

Voordelen

– Hoge productie flexibiliteit
– Lage aantallen zijn mogelijk
– Grote componenten kunnen worden gemaakt

Proces

Hieronder is het proces van zandgietwerk schematisch weergegeven. Klik hier om de PDF van het proces te bekijken.

Contact

Op deze pagina vindt u slechts een greep uit ons assortiment en slechts een voorbeeld van wat er allemaal mogelijk is. Wilt u meer informatie of wilt u een specifiek vraagstuk aan ons voorleggen, neem dan contact op met onze engineers voor de mogelijkheden.

T 078-6544777
gietwerk@elcee.nl

ELCEE B.V. is onderdeel van de ELCEE Group – www.elceegroup.com