Vrije vorm smeden

Vrije vorm smeden

vrije vorm smeden vrije vorm smeden vrije vorm smeden

Omschrijving

Deze technologie kan worden toegepast door stukken van een staallegering in een vorm te drukken, zonder speciale matrijzen te maken. Men kan, waar nodig, verschillende vormen produceren door een combinatie van vrije vorm smeedprocessen te gebruiken. Voorbeelden van vrije vorm smeden zijn: assen, ringen en flenzen.

Voordat het in zijn (voor)vorm wordt gesmeed, wordt het materiaal eerst op de gewenste temperatuur gebracht, waarna het smeedproces van start gaat. Tijdens het smeedproces, tracht men met maximale inspanning, de eindvormen/afmetingen zo nauwkeurig mogelijk te benaderen. Normaliter worden de stukken daarna 100% bewerkt, om het gewenste resultaat te bereiken.

Vrije vorm smeden is de beste keuze wanneer grote delen, met zeer veeleisende inwendige condities (homogeniteit), zijn benodigd.

Voordelen

– Kleine aantallen;
– Grote delen;
– Geen of lage investeringskosten;
– Lange/grote items kunnen worden gesmeed;
– Homogeen materiaal;
– Hoge sterkte.

Proces

Hieronder is het proces van vrije vorm smeedwerk schematisch weergegeven. Klik hier op de PDF van het gietproces.

Contact

Op deze pagina vindt u slechts een greep uit ons assortiment. Wilt u meer informatie of wilt u een specifiek vraagstuk aan ons voorleggen, neem dan contact op met onze engineers voor de mogelijkheden.

T 078-6544777
gietwerk@elcee.nl

ELCEE B.V. is onderdeel van de ELCEE Group – www.elceegroup.com