Verloren was gieten

Verloren was gieten

verloren was gieten verloren was verloren was

Omschrijving

Deze techniek wordt ook wel precisie gieten of silica sol gieten genoemd en is een van de oudste giettechnieken. Deze techniek biedt onbeperkte vrijheid in vormgeving en materiaalkeuze. Producten kunnen variëren van enkele grammen tot meer dan honderd kilo. Specifieke toepassingen zijn te vinden in de automobiel, pomp-, voedingsmiddelenindustrie, architectuur en algemene industriële engineering.

Door wasmodellen te produceren met wateroplosbare of keramische kernen, is het mogelijk complexe, interne structuren in gietstukken te realiseren. Door de hoge precisie van deze techniek, is het zeer geschikt om conventioneel, geproduceerde producten om te zetten in gietstukken, waarbij minimale nabewerkingen nodig zijn en het gewicht van het eindproduct gereduceerd kan worden.

Verloren was gegoten componenten kunnen eenvoudig worden geslepen, waardoor het mogelijk is uitstekende, decoratieve, structurele componenten te produceren. Door de lage investeringen in matrijzen en opstartkosten, maakt het bij deze techniek niet uit of het om enkele stuks of honderdduizenden gaat.

Door de mogelijkheden van 3D-printen van wasmodellen kunnen we de investering in de matrijzen, en daarmee de opstartkosten van het gietproces, besparen. Dit voordeel wordt gebruikt bij pilot-series of in ontwikkelingsfases van prototypes.

Voordelen

  • Lage toleranties
  • Dunne wanddiktes zijn mogelijk
  • Lage oppervlakteruwheden
  • Complexe vormgeving kan gerealiseerd worden, zonder lossingshoeken
  • Kleine markeringen kunnen zeer duidelijk gegoten worden, zoals teksten of bedrijfslogo’s
  • Geschikt voor een breed scala aan materialen

 

Proces

Hieronder is het proces van verloren was gietwerk weergegeven. Klik hier om de PDF van het proces te bekijken.

Contact

Op deze pagina vindt u slechts een greep uit ons assortiment en slechts een voorbeeld van wat er allemaal mogelijk is. Wilt u meer informatie of wilt u een specifiek vraagstuk aan ons voorleggen, neem dan contact op met onze engineers voor de mogelijkheden.

T 078-6544777
gietwerk@elcee.nl

ELCEE B.V. is onderdeel van de ELCEE Group – www.elceegroup.com