Spuitgieten

Spuitgieten

gietstuk spuitgietwerk spuitgietwerk spuitgieten

Omschrijving

Deze technologie kan gebruikt worden om producten, met een aluminium of zink legering, tegen zeer aantrekkelijke productprijzen te produceren.

Dit gietproces wordt gekenmerkt door gesmolten metaal onder hoge druk, in een matrijsholte te injecteren. De matrijsholte wordt gemaakt door middel van twee gehard stalen matrijzen, die in vorm zijn bewerkt, tegen elkaar aan te klemmen. Afhankelijk van het metaal dat gegoten wordt, wordt er een warme- of koude kamer machine gebruikt.

De minimale productie-aantallen zijn afhankelijk van de grootte van het product en starten vanaf 1.000 stuks.

Voordelen

– Uitstekende maatnauwkeurigheid;
– Geschikt voor kleine en complexe dunwandige delen;
– Constante kwaliteit van producten;
– Lage prijs per eenheid, in vergelijking met coquille gieten of zandgieten;
– Hoge productiesnelheden.

Proces

Hieronder is het proces van spuitgietwerk schematisch weergegeven. Klik hier om de PDF van het proces te bekijken

Er wordt een gehard stalen matrijs (negatief) geproduceerd, die in een spuitgietmachine samengeperst wordt. In deze machine wordt het vloeibare materiaal (aluminium of zamak) door middel van een plunjer, onder hoge druk, in de matrijs geperst. Zolang het materiaal nog niet geheel gestold is, blijft de plunjer napersen om de producten zo homogeen mogelijk te krijgen. Na het stollen van de producten worden de matrijshelften geopend en worden de producten uit de matrijs gedrukt met behulp van uitstoters. Vervolgens wordt de aangieting en deelnaad van de producten verwijderd. Hierna kunnen de delen gecontroleerd, en indien noodzakelijk, verder bewerkt of oppervlakte behandeld worden.

In dit proces heeft staal een temperatuur nodig van 1800°C en aluminium 1200°C.

Contact

Op deze pagina vindt u slechts een greep uit ons assortiment en slechts een voorbeeld van wat er allemaal mogelijk is. Wilt u meer informatie of wilt u een specifiek vraagstuk aan ons voorleggen, neem dan contact op met onze engineers voor de mogelijkheden.

T 078-6544777
gietwerk@elcee.nl

ELCEE B.V, is onderdeel van de ELCEE Group www.elceegroup.com