Ontwerpproces

Ontwerpproces

ontwerp gietstuk ontwerp gietstuk ontwerp gietstuk

Binnen heel ELCEE, maar met name binnen de businessunit gietwerk & smeedwerk, heerst de gedachte “uw wens is onze uitdaging”.

De business unit Gietwerk & Smeedwerk stelt zich op als co-maker, waarbij zij door haar relaties wordt gezien als producent, compleet met een goed uitgeruste kwaliteitsdienst en engineeringsafdeling. Wij zijn in staat complexe samenstellen en/of uit volmateriaal bewerkte delen opnieuw te ontwerpen en deze delen gietbaar of smeedbaar te maken. Bovenaan de pagina vindt u foto’s welke het proces van lassamenstelling, naar 3D prototype naar uiteindelijk gietstuk weergeven.

Tijdens dit proces is nauw contact met zowel “de opdrachtgever” als “de producent” noodzakelijk om zo snel en goed mogelijk naar een optimaal en maakbaar ontwerp te komen. Daardoor staat een goed, doordacht ontwerp garant voor de best mogelijke prijs-kwaliteit verhouding.

Om het uiteindelijke ontwerp niet alleen visueel maar ook tastbaar te maken, is er een 3D rapid prototype machine bij ELCEE beschikbaar, om in enkele uren een product in kunststof gereed te hebben. Dit kunststof product wordt veelal toegepast om maatvoeringen in een eventueel samenstel te controleren of om het visuele aspect beter te beoordelen.

Kortom aarzel niet en neem contact met ons op, om te ervaren wat wij voor u kunnen betekenen!

Het principe

Hieronder is het ontwerpproces weergegeven. Klik hier voor de PDF van het proces.

Contact

Op deze pagina vindt u slechts een greep uit ons assortiment. Wilt u meer informatie of wilt u een specifiek vraagstuk aan ons voorleggen, neem dan contact op met onze engineers voor de mogelijkheden.
T 078-6544777
gietwerk@elcee.nl